Meghívó: április 29-én kiderül a Városháza Park tervpályázat eredménye

Budapest vezetésének egyik legfontosabb vállalása, hogy a Városháza parkolóként használt udvarát megnyitja a városlakók előtt, ahol Budapest új, zöld főterét alakítja ki.

A feladat jelentőségére és komplexitására tekintettel a Fővárosi Önkormányzat 2021. őszén térépítészeti tervpályázatot hirdetett a Városháza Park megtervezésére. A tervpályázat iránt nagy érdeklődés mutatkozott: összesen 19 pályamű érkezett, melyeket a tájépítész, építész és városépítész szakma elismert szakembereiből álló bírálóbizottság értékelt, és választotta ki a díjazott terveket.

A bírálóbizottsági ülések számos tanulsággal szolgáltak: megmutatták, hogy egy rendkívül komplex, egyszerre városépítészeti, építészeti, tájépítészeti és klímaügyi problémával állunk szemben, amire többféle válasz is adható. Egyszerre kell ugyanis viszonyulni a Madách tér és a Városháza tömb eltérő tengelyéhez, megoldani a Deák tér felőli megközelítést, és emellett a városi tér és a park arányaira is választ kellett adnia a tervezőknek.

A tervpályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására április 29-én (pénteken) 9:00 órai kezdettel, a Főpolgármesteri Hivatal I. udvarán tartandó rendezvény keretében kerül sor.

Szeretettel várjuk a pályázókat és az érdeklődőket az eredményhirdetésen! (Az eseményt rossz idő esetén az I. emeleti Díszteremben tartjuk.)

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött: részvételi szándékát az alábbi linken tudja jelezni április 27-ig.